Anouk-Shanon-Karen-in-Tanzania.reismee.nl

Ujiji here we come!

Hoi hoi

Vandaag hadden we home based care. Toen we vertrokken richting het bureautje van home based care begon het natuurlijk te regenen. Daar aangekomen begon het enkel nog maar harder te regenen. De zuster die normaal ook meegaat op huisbezoeken was er op dat moment nog altijd niet dus stelde Trésor voor om anders eens naar een ziekenhuis daar in de buurt te gaan en de zuster zou dan wel naar daar komen. Dat vonden wij natuurlijk een heel strak plan! We waren natuurlijk wel drijfnat toen we daar aankwamen want we vonden het vanmorgen niet nodig om een paraplu of regenjas mee te nemen. Daar hadden we dan contact met een dokter en Trésor deed de hele uitleg, de dokter raadde ons aan om naar het andere ziekenhuis, Ujiji, te gaan omdat het daar drukker is en daar gebeuren ook de bevallingen.

We hebben dan nog eventjes geschuild daar maar zijn dan toch na een tijdje weer verder gestapt, we waren toch al kletsnat dusja. Trésor zei ons dan dat we met dit weer geen huisbezoeken gingen doen want de kleinere paden zijn dan echt moeilijk bewandelbaar, op de ‘zandhoofdwegen’ werden nu zelfs al beekjes gevormd. We zijn dan met een auto richting Ujiji getrokken. Daar werden we heel hartelijk ontvangen door Bernadette. Ze was zeer blij met de nurses en de midwifes, we mochten zelfs al onmiddellijk beginnen. Dus maandagmorgen trekken we richting Ujiji! We kijken er al naar uit! Ik en Karen hopen er wat bevallingen te kunnen doen, en Shanon zou toch ook graag eens een bevalling bijwonen en wie weet kunnen we haar de kneepjes van het vak leren zodat ze ook een bevalling kan meedoen.

Volgende week mag je dan zeker ook een update verwachten van wat we hebben beleefd. Want we weten ook zelf niet goed wat ons te wachten staat.

Tot schrijfs

Karen, Shanon & Anouk

Reacties

Reacties

Heleen

Veel succes in Ujiji!

Caroline

Ik hoop met jullie mee om daar wat bevallingen te doen!!
Veel plezier in Ujiji! En ne leuke foto hierboven :)
xx

jasmin

shanon laat u nie doen door die vroedvrouwen e!
vergeet nooit van waar ge komt en wa u roeping is e!
xx

Nathalie

Succes meiskes, maar de boelekes niet stiekem zelf houden hé...

Anouk

Neenee Shanon vergeet haar roeping niet! :-)
Ze wil gewoon ook eens een bevalling doen haar kennis een beetje verruimen é, moest er ooit eentje op spoed binnenkomen kan ze die helpen :-)

Heleen

Seg en vergeet niet tussen de bevallingen door erkenning te geven e...

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!